Even voorstellen

Ik ben Ellen Langius Armee en ik ben fotograaf van beroep. In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd tot afscheidsfotograaf.

In het jaar 2000 ben ik begonnen met werken als assistente in de zorg, dit heb ik 16 jaar met veel passie mogen doen. Wat ik mooi vind is het werken met en zorgen voor mensen. Naast mijn werk in de zorg was ik parttime fotograaf.

Mijn eigen bedrijf gestart

De fotografie heeft mij sinds mijn kinderjaren al erg geboeid. Dit werk breidde zich dan ook al snel zo uit dat ik in 2013 fulltime in de fotografie verder ben gegaan. Ik heb toen mijn bedrijf ‘jemooisteherinnering’ opgericht. Kort daarna kwam ook mijn eerste kennismaking met de afscheidsfotografie. Daarin ben ik nu al een aantal jaren vol passie mee aan het werk. Het is mooi om foto’s te mogen maken die erg waardevol zijn en door de jaren heen steeds waardevoller worden. Ook werk ik al een aantal jaar als vrijwilliger voor de stichting Make a Memory en verzorg ik fotoreportages voor ouders van zieke of overleden kindjes.

Wat mag u van mij verwachten

Wanneer u er over nadenkt de een herinnerings fotoshoot toe doen of de uitvaart van uw dierbare wil laten vast leggen op beeld dan is het goed als u weet wat u van mij kunt verwachten. Door mijn ervaring in deze vorm van fotografie weet ik goed hoe ik moet omgaan met het de laatste fase van het leven, verlies en verdriet en werk ik nauw samen met andere professionals uit deze branche.

Integer & respectvol

Als persoon kan ik mij goed inleven in een situatie. Ik weet hoe ik moet omgaan met de intimiteit, de spanning en de emoties rond de uitvaart. Met respect voor de overledene en de directe familie maak ik een reportage waarin de sfeer van de uitvaart naar voren komt. Het verdriet hoort hier ook bij en ik weet goed hoe ik hier mee om moet gaan. In de foto’s geef ik dit geen extra aandacht maar kijk ik juist waar ik de liefde en de troost kan vinden. Dit zal ik voor u vastleggen zodat beelden in het herinneringsalbum u troost en steun bieden. Dit kan bijdragen bij de verwerking van het verlies.

Professioneel

Natuurlijk ben ik wel eens geraakt door de emoties van het moment. Deze voel ik en zo kan ik deze ook voor u vastleggen. Tegelijkertijd ben ik professioneel en zal ik de rol als fotograaf blijven vervullen. Ik vind het niet erg als deze emoties bij mij te zien zijn, verdriet mag er zijn en ook als ik het voel kan ik mooie foto’s blijven maken.

De details

Soms kom ik even wat dichterbij op momenten dat het past. Ik zie de zorgvuldig gekozen details en zal deze niet vergeten mee te nemen in mijn verhaal. Denk hierbij aan de bloemen en gedenken maar bijvoorbeeld ook de mooie tekeningen van de kinderen.

De juiste foto apparatuur

Het is belangrijk om met het juiste materiaal te werken, vaak fotografeer ik onder moeilijke licht omstandigheden. Dan is het werken met lichtgevoelige apparatuur zodat ik geen flitsers nodig echt een pre. Soms zal ik ook gebruik maken van kleine film opnames zodat ik deze later kan gebruiken in het eind product. Ook mijn kleding zal ik op jullie kleding wensen aanpassen en ik draag altijd geruisloze schoenen.

Ook vind ik het belangrijk om voorafgaande aan de uitvaart kennis met u te maken. Zo kan ik zo goed mogelijk mijn werk doen en helemaal opgaan in de familie en zal ik niet opvallen.

Uw privacy

Er zal nooit ongevraagd beeldmateriaal naar buiten worden gebracht. Ik werk vanuit naam van de familie en waarborg de zo persoonlijke en kwetsbare momenten. Mocht ik iets willen gebruiken voor mijn portfolio dan zal ik dit altijd met u bespreken.

Samenwerking met een collega fotograaf zodat u niet zelf opzoek hoeft naar een beschikbare afscheidsfotograaf, wij nemen deze zorg u uit handen”.

Omdat een opdracht soms op korte termijn in mijn agenda geplaatst wordt en het voor kan komen dat ik de uitvaart niet voor u kan vastleggen omdat ik al geboekt ben werk ik samen met collega fotograaf Lobke. Zij heeft ook net als ik veel ervaring op het gebied van afscheidsfotografie. Samen gaan we er voor zorgen dat we het afscheid voor u kunnen vastleggen.

Graag help ik u met het maken van een mooie laatste herinnering van uw dierbare. Mocht u een vraag hebben of wilt u mij reserveren voor een uitvaart neem dan gerust kontakt met mij op. Ik ben 7 dagen per week te bereiken voor reserveringen. Wilt u graag kennismaken of heeft u een vraag neem dan contact met mij op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier.

Lieve warme groet,

Ellen Langius Armee

fotograaf-ellen-langius-armee

Laat je troosten door herinnering, want het is het aandenken aan jouw dierbare dat je op de been houdt.