Herinneringen vastleggen

herinneringen maken-duinen-schiermonnikoog-ouderen

Als je het einde van een leven ziet aankomen omdat iemand oud of ziek is, wil je alle momenten die je samen nog hebt voor eeuwig vasthouden. In mijn herinneringsfotografie vang ik deze zo waardevolle momenten. Het is een fijne fotoshoot waarin we de liefde voor elkaar voor altijd vastleggen op beeld. Een laatste keer met je hele gezin op de foto; even niet ziek zijn en genieten met elkaar. Een foto van de laatste keer dat je met je oude oma nog een taartje eet of dat papa een verhaaltje voorleest. Deze herinneringen wil je voor altijd koesteren. Een foto van deze fijne momenten houden de herinnering levend en zijn erg waardevol. Ik kan deze herinneringen voor u vastleggen op beeld.

Werkwijze

Als ik voor jullie een herinneringsfotoshoot mag gaan maken dan kom ik altijd eerst naar jullie toe voor een kennismaking. Het is fijn om van te voren te weten wat jullie wensen zijn en of er lichamelijke beperkingen zijn waar we rekening mee moeten houden. We bespreken de plek waar jullie de foto’s willen maken, in sommige gevallen is dat gewoon bij jullie thuis. Maar als het mogelijk is voor de zieke of oudere dat we naar buiten kunnen dan zoeken we een mooie plek waar jullie graag komen. Hoe lang de shoot duurt hangt af van wat er mogelijk is.

De fotoshoot

Soms is praten lastig omdat het emotioneel kan zijn, dit begrijp ik heel goed. Daarom maak ik ook gebruik van een kleine vragenlijst ter kennismaking. Zo kan ik jullie nog beter leren kennen en jullie een fijne fotoshoot geven. Tijdens de fotoshoot leg ik niet de focus op het ziek zijn maar op de mooie momenten die jullie samen hebben. We halen herinneringen op en jullie delen de liefde voor elkaar.

Wil je een nog meer inspiratie voor een fotoshoot kijk dan ook even op mijn website http://www.jemooisteherinnering.nl. Hier vind je nog meer shoots met gezinnen en zelfs op de waddeneilanden. Laat je inspireren en mocht je vragen hebben bel of app mij gerust. Ik denk graag met jullie mee.