Afscheid nemen van een kindje

Kind-uitvaart-mandje-boven-graf-bloemen

Waarom afscheidsfotografie bij een kinderuitvaart

Fotografie bij een kinderuitvaart is van onschatbare waarde voor de nabestaanden. Als een kind overlijdt, is de verslagenheid enorm. Een kind hoort niet te overlijden maar soms is de realiteit anders. De beelden die worden vastgelegd zijn soms de enige beelden die de ouders van hun kindje hebben of ooit zullen gaan hebben. En daarom des te belangrijker. Het is een herinnering, vastgelegd in beelden. Het draagt dan ook zeker bij aan de rouwverwerking. Je leeft naar het afscheid toe in een soort rush, het gaat allemaal zo ‘snel’. Afscheidsfotografie geeft ‘de tijd’ om afscheid te nemen.

Wat zijn we blij met de foto’s, het was alsof we weer terug gingen naar die dag. Toen ik de foto’s zag dat we haar in haar mandje hebben gelegd dacht ik , o ja zo is het gegaan… Want eerlijk, je vergeet dingen. Je bent op z’n dag in een overlevingsstand. Enorm dankbaar dat Ellen deze herinnering voor ons heeft vastgelegd, deze herinnering blijft voor altijd.

Bas & Daniek-

In de periode waarin je kind overlijdt staat de wereld op zijn kop. Dan is fotografie echt een toevoeging bij het afscheid. Veel dingen gaan langs je heen, en in de loop van de tijd vergeet je ze. Ook kan je niet alles mee krijgen wat er op de uitvaart gebeurd. Ik ben jullie extra paar ogen, het afscheid leg ik voor jullie vast zodat je de foto’s terug kan kijken wanneer je hier aan toe bent of wanneer er behoefte is. Dit maakt het praten over het afscheid gemakkelijker, levend en tastbaar. In de gesprekken met anderen zullen de verhalen aangevuld worden. Verhalen die je niet wilt missen maar die zonder beelden veel lastiger op te roepen zijn.

Troost en liefde

In de fotoreportage van het afscheid is vooral liefde en troost zichtbaar. Troost en liefde die de andere  aanwezigen aan de nabestaanden hebben gegeven. Er is te zien hoe warm en zorgvuldig er afscheid is genomen. Samen en in sommige gevallen ook met een broertjes en of zusjes erbij. Voor kleine kinderen, broertjes en zusjes is de fotoreportage ook heel belangrijk, dit is soms het enige wat ze hebben van hun kleine broertje of zusje. De kans is groot dat ze door hun relatief jonge leeftijd later niks meer van het afscheid van hun broertje en of zusje kunnen herinneren. De foto’s houden de herinnering levend.

Zullen we kennismaken om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend Contact op.